Noachitische Ambassadeurs
Een reis door spirituele vreugde

Door de hulp van de Eeuwige,

Onze G-d,

Koning van het Universum

"EEN REIS DOOR SPIRITUELE VREUGDE"


De Noachitische levenswijze kan voor veel mensen een bron van diepe spirituele vreugde en betekenis zijn. Voor degenen die deze levenswijze omarmen, is er een unieke manier om uitdrukking te geven aan hun vreugde en dankbaarheid: dansen en zingen. In dit artikel wil ik graag de schoonheid van dans en zang in het Noachitische leven benadrukken, en enkele boeken aanbevelen die kunnen helpen de beoefening van deze kunstvormen te verdiepen.


Dansen is een universele vorm van zelfexpressie die diepgeworteld is in de menselijke cultuur. Het stelt ons in staat om onze emoties te uiten en ons lichaam te gebruiken als een instrument van vreugde en lofprijzing. Voor Noachieten kan dansen een manier zijn om uitdrukking te geven aan hun vreugde over het naleven van de Noachitische geboden en hun toewijding aan God ‘s wil. Het kan ook dienen als een oefening in mindfulness en spiritualiteit, waarbij men zich volledig overgeeft aan het ritme van de muziek en de bewegingen van het lichaam.


Zingen biedt een vergelijkbare vorm van vreugdevolle expressie. Of het nu in de vorm van lofzang of persoonlijke gebeden is, zang kan ons in contact brengen met onze diepste gevoelens en het Goddelijke. Het zingen van Noachitische gebeden en liederen kan een krachtige manier zijn om onze verbondenheid met God en de schepping te ervaren. Het kan ons helpen om ons hart en onze geest te openen voor spirituele groei en transformatie.


Om dieper in te gaan op de praktijk van dansen en zingen als een Noachiet, raad ik enkele boeken aan die inspiratie en begeleiding kunnen bieden.


1. "Siddur Meditations of the Noahide" 1Een goede kans en start voor een gebedsleven en ervaring  zoals de oude Israelieten op de velden en onderweg zongen en baden. Het is een klein werkboekje waar men makkelijk aantekeningen en muzikale notities in mag maken, om de juiste melodie te krijgen.


2. "Nigunim: The Songbook" Door J. Weisenberg" 2 - Dit boek is een uitgebreide werkboek voor woordeloze melodieën en gebeden. Het leert de basisprincipes van een nigun, en biedt oefeningen om de stemvaardigheden te ontwikkelen.


3. "The Divine Code" 3 - als wetgevend- en richtinggevend boekwerk, dit is een werk en studie in voornamelijk mondelinge Torah geweest en verzameld in deze Engelse code voor het leven voor Noachieten, de Noachitische Code.


Deze boeken zijn een must-have voor elke Noachiet die zijn of haar spirituele reis wil verdiepen door middel van dans en zang. Ze bieden waardevolle inzichten en praktische aanwijzingen om deze kunstvormen te omarmen en te genieten van de vreugde en betekenis die ze kunnen brengen.


Dansen en zingen als een Noachiet is niet alleen een persoonlijke uiting van blijdschap en spiritualiteit, maar ook een manier om anderen te inspireren en eenheid te bevorderen. Door samen te dansen en te zingen, kunnen Noachieten bijdragen aan een sfeer van vreugde en gemeenschap binnen de Noachitische beweging en daarbuiten.


Desalniettemin, laten we de waarde van dansen en zingen als een Noachiet erkennen en omarmen. Laten we de vreugde delen en anderen inspireren om de Noachitische levenswijze te omarmen. Dans en zing met heel je hart, want ze zijn een kostbare gave die ons verbindt met het Goddelijke en de bron van alle vreugde in ons leven.


Notities:

1.   Moshe Steinerman, (20'23). Siddur Meditations of the Noahide

2.  Weiner, M. (20'19). Prayers for Noahides: Community Services and Personal Worship.

3.  Weisenberg, J. (20'14). Niggunim: The Songbook.


unsplash