Noachitische Ambassadeurs
Van uitstel komt ... gebrekigheid


Van uitstel komt ... gebrekkigheid

Een ervaring met mezelf, blijf jezelf oordelen want dat hoeft een ander niet te doen

Ik (Efraim) ben deze ochtend bezig te 'piekeren' of anders verteld 'mediteren', nadat ik Modeh Ani uitsprak, en mijn handen had gewassen met de gebruikelijke Hebreeuwse woorden voor de 'vrees voor God'.

Ik zet een vers gemalen espresso (nr. 11) koffie, en begin te 'drinken'. Nadat ik de gedenkkaars aan doe, ter herinnering van mijn broer 1 jaar na zijn overlijden, en de Hebreeuwse cursus 'het begin' klaar leg, begint er een weerzin, en veel geklaag met aannames spelen door mijn hoofd, inclusief de muziek van Shirley Bassey die op de achtergrond speelt, nu nog steeds!

Nadat ik de 4e mok opgeslurpt had, en 2 uur later naar mijn gebedenboek kijk, denk ik; "ach jammer ik maak het weer goed in het middag gebed ... naar U keer ik terug Havaya, onze God, met heel mijn hart en heel mijn ziel, is mijn voornemen."

Het gemurmel over aannames beginnen overnieuw, tot op het punt van 'haat en nijd', ik begin te beseffen dat door gebrek aan Tora-studie in het algemeen, kan leiden tot misverstanden en het ergste geval de in de wereld ingeburgerde 'jodenhaat'.

Waarom doe ik dat nu? Ik weet toch beter, of toch niet? Stoppen met koffie en murmelen, is dat de oplossing misschien?

Ik herinner me in ineens dat de aardappels uit de grond gehaald moeten worden, dit deed ik dus; maar niet gewaardeerd door de buren omdat ik de zondagsrust alhier verstoor, of was dat ook een aanname van mij, nu voor zeker! Ik 'drink' nu mijn laatst mok van in totaal 1 liter nr. 11 espresso, en plots wist ik het weer! Het is mijn gebrek aan Tora-studie, ja Noachieten hebben een Tora, anders gezegd de zeven geboden, blijf leren lieve mensen!

Fijne week vol zegens en inspiratie vanuit hier!